torsdag 26. august 2010

Vårjakken som ble høstjakke.

...og det er ikke fordi den tok så lang tid å strikke.
 

Jakken var derimot veldig morsom å strikke, noe som medføret at den ble relativt fort ferdig. Det var mitt første plagg med mønster og med rundfelling, så jeg hadde noen utfordringer å ta tak i, men det er jo det som er gøy føler jeg. I tillegg ble den strikket frem og tilbake (jeg er ikke klar for å klippe i det jeg har strikket helt enda), noe som medførte at en del mønsterrapporter måtte strikkes vrangt  Designeren hadde heldigvis prøvd å legge de enkleste omgangene til vrangomgangene, så alt i alt gikk også det ganske greit.


Ermene var derimot et annet kapittel. De skulle strikkes rundt og rundt på strømpepinner, og det med riller nederst. Etter MYE knot med disse rillene hvor jeg glemte å bytte mellom rett omgang og vrang omgang på riktig sted og måtte rekke opp gjentatte ganger (noe som ikke var lett med dette alpakkagarnet siden det så lett tovet seg sammen), endte jeg til slutt på å strikke nederste del av ermene frem og tilbake. Jeg fikk derfor litt montering der, men det var lang å foretrekke fremfor problemene jeg hadde med å strikke rundt og rundt.



Så tilbake til hvorfor denne jakken ble en høstjakke og ikke en vårjakke. Den var jo strengt tatt ferdig i vår, men på det tidspunktet jeg startet på denne jakken var jeg fortsatt i den villfarelse at det å sjekke strikkefastheten ikke var så nøye. Det viste seg derimot å være feil denne gangen også, og det som skulle blitt str 9 mnd ble ikke passe før en stund etterpå. Altså nå i høst. Men hva gjør vel det? Ingenting er vel bedre enn å gå høsten i møte med en god høstjakke i myk alpakka. Men jeg må innrømme at jeg er blitt mye flinkere til å sjekke strikkefastheten etter dette prosjektet...

Mønsteret er fra Drops og opprinnelig i blåtoner, men jeg plukket med meg noen nøster rosa og kombinerte den selv til en jentejakke. Garnet jeg har brukt er Drops Alpaca.

Til slutt måtte selvfølgelig merkelappen min på siden de endelig er kommet.

mandag 23. august 2010

Barnehagesett



I dag har lillejenta vår hatt sin første dag i barnehagen, og mormor har vært så snill å strikke et barnehagesett med jakke og bukse. Det er nok litt varmt å bruke enda, men settet måtte selvfølgelig prøves likevel. Vi endte faktisk med å bruke jakken til og fra barnehagen da det var ganske kjølig, men det var nok litt i varmeste laget så det spørs om vi må vente litt med å bruke den.

Jakken er strikket etter mønster fra Dalegarn, oppskriftshefte nr 208 Baby Klassisk. Buksen er etter mormors egen oppskrift som ikke er skrevet ned, men den er i rangbordsstrikk 1 rett og 1 vrang.

mandag 16. august 2010

Vest til meg selv

For første gang har jeg strikket et større prosjekt til meg selv. Det ble riktignok strikket med dobbelt garn på pinner nr 10, så det gikk likevel ganske fort, men litt stolt likevel. Vesten ble egentlig ferdig llitt tidligere på sommeren, men jeg har helt glemt å legge den ut. Jeg strikket den etter Rett Vest-oppskriften til Pickles. Siden det anbefalte garnet (Pickles Cashmerino Silk) ikke var inne da jeg bestilte benyttet jeg Pickles Extra Fine Merino i stedet. Jeg har litt blandede førlelser for det garnvalget, siden jeg er veldig fornøyd med utseendet og følelsen av plagget, men på den annen side har garnet en lei tendens til å trekkes ut ved å hekte seg i alt mulig. Jeg vet ikke om dette hadde vært annerledes med et annet garn, men tror jeg ville valgt et annet garn om jeg skulle strikket den igjen. Eller kanskje det hadde hjulpet å gå ned en pinnestørrelse. Patentstrikken gjorde det nemmelig litt vanskelig å sjekke strikkefastheten. Jakken er strikket i str S, men den ble mer enn stor nok. Men dette kan også skyldes at jeg strikket litt løsere enn det som oppskriften antar. Nå er jeg som sagt likevel ganske fornøyd med vesten, og siden den ble så løst strikket blir den heller ikke så valdig varm. Den har derfor fungert bra som sommervest også, selv om planen var å bruke den utover høsten.

fredag 6. august 2010

Du Store Alpakka

Vi har vært på ferie til Oslo. Der ble det ikke tid til så veldig mye garnhandling, men noen timer innom 'Du Store Alpakka & Friends' måtte jeg. Jeg ut igjen med litt garn og noen hefter, pluss litt tilbehør.

Dette skal bli en jakke og votter til prinsessen vår. Jeg har aldri prøvd meg på å strikke med effektgarn sammen med vanlig garn før så er veldig spent på hvordan det blir. Fargene er jeg veldig fornøyd med, så håper det blir bra. Som vanlig har jeg en forkjærlighet for rosa. Jeg lurer på når den fasinasjonen skal gå over? Fant noen knapper som jeg tror vil passe også, i perlemor, så nå gleder jeg meg til å ta fatt.



Mens jeg var der forelsket jeg meg i skikkelig i Cocoon-garnet, og fant heldigvis en oppskrift på det garnet som jeg syntes var fin. Cocoon-garnet er så spesielt at det ikke fungerer så godt alene synes jeg, så derfor er det mye annet garn det skal blandes med. Håper det blir så bra som jeg ser for meg, hvis ikke får jeg rekke opp og finne på noe med garnet selv.


I tillegg måtte jeg ha litt av deres bomullsgarn T'ika. Jeg har nemlig planer om å begynne å hekle litt, og måtte selvfølgelig nøste opp en hespe med en gang (over knærne i framsetet på bilen på vei nordover igjen). Heklingen er ikke kommet så veldig langt, men det skal bli et kjøkkenhåndle. Muligens med en kontrastfarge rundt.

Related Posts with Thumbnails